Intrebari si raspunsuri

De ce sa utilizam sisteme de incalzire solara?

Lucrurile bune sunt numeroase in folosirea panourilor solare si sistemelor de incalzire care fac uz de principii simple precum convectia. Se remarca doua trasaturi importante: economia facuta si faptul ca nu se produc substante poluante sau sa afecteze mediul inconjurator. Mai jos incercam sa raspundem unor intrebari comune.

1. Panourile solare pot inlocui incalzirea traditionala, pe baza combustibililor lichizi, a gazului sau a electricitatii?

Reducerea facuta la incalzirea unei locuinte, prin montarea exacta a panourilor solare sau un sistem de panouri solare, poate ajunge pana la 70%. Aceste sisteme solare nu trebuie vazute ca un inlocuitor total al sistemelor de incalzire clasice, ci o metoda de reducere considerabila a costurilor.

2. Cu cat platesc mai putin pentru incalzirea apei menajere daca am un panou solar corect instalat?

Vara costurile incalzirii apei menajere sunt 0, iar primavara si toamna costurile scad cu cel putin 60%. Idea de baza este ca un panou solar isi merita investitia.

3. Cata apa incalzeste un panou solar?

Aceasta cantitate de apa incalzita (65 – 80 grade Celsius) depinde de rezervorul legat de panoul solar. Iarna temperatura din rezervor scade la 45-55 grade Celsius, insa vara temperatura se poate ridica la peste 90 grade Celsius (de aceea este necesar vasul de expansiune dimensionat corespunzator).

4. Cine imi poate monta panoul solar achizitionat?

Sitemul de incalzire cu panou solar este simplu de instalat, iar sfatul nostru este sa apelati la o echipa profesionista cu experienta in spate de montare a panourilor solare.

5. Panourile solare functioneaza si iarna?

Panourile solare lucreaza constant pe toata perioada anului, insa productivitatea depinde de anotimp (zilele se dilata, radiatie solara variabila,unghiul de cadere al razelor soarelui variaza de altfel).

6. Orice tip de panou solar lucreaza si iarna?

Nu orice tip de panou solar lucreaza si iarna. Cele care lucreaza in acest anotimp trebuie sa fie prevazute cu circuite duble de racire, iar circuitul exterior va avea rol de anti-inghet. Sunt panouri solare destinate folosirii doar in diferite anotimpuri (vara,martie-octombrie).

7. In cat timp imi recuperez investitia?

Daca vorbim de incalzirea apei calde un panou solar is atenueaza investitia in maxim 5 ani (decent 3-4 ani). Daca folosim panourile solare ca aport la caldura, atunci recuperarea investitiei va depinde in mare parte de izolatia termica a cladirii in care functioneaza.

8. Cat costa intretinerea unui sistem solar?

Panoul solar nu necesita intretinere daca este prevazut sa reziste si iarna. Daca nu trebuie scoasa apa din el inaintea primului inghet.

9. Apa e incalzita si in zilele innorate?

Da, panoul solar are prevazuta o rezistenta care va incalzi apa sau boilerul va face acest lucru, totul cu costuri reduse de energie electrica.

10. Unde se monteaza panourile solare?

Panourile solare se monteaza pe acoperis la un unghi de 45 de grade, in directia sud sau sud-vest, intr-un loc unde sa fie cat mai mult soare.

11. Panourile trebuie ferite la inghet. Cum se procedeaza?

La panourile solare a caror constructie permite folosirea lor doar vara se goleste instalatia de apa inainte de primul inghet. Pentru cele care functioneaza pe timp de iarna se foloseste glycol. Rezervorul exterior are rezistenta electrica incorporata.

12. In caz de temperaturi mari, un panou solar poate lua foc?

Nu exista pericol de incendiu.

13. Ce temperatura va avea apa incalzita de un panou solar?

Agentul termic din instalatia solara poate ajunge la 120°C, din acumulatorul termic poate ajunge pana la 90°C. La final apa calda menajera poate fi furnizata la 75- 85°C, pe timp de vara, si la 15-45°C, pe timp de iarna.

14. Panourile solare sunt doar pentru locuinte sau pot fi folosite si pe scara mai larga?

Sistemele solare functioneaza cu succes la hoteluri, spitale, scoli, institutii publice, sedii de companii etc. Se pot monta si pe bloc ca sistem pentru incalzirea apei pentru toti locatarii cat si pe balcon individual.

15. Pot incalzi piscina cu un sistem de incalzire solar?

Da, se realizeaza simplu si eficient.

16. Are vreo influenta asupra eficientei panoului solar zona in care locuiesc?

Da. Tara noastra se afla inzona B de insorire. Se merita pe deplin o investitie intr-un panou solar si din acest punct de vedere.

17. Am deja un sistem solar de incalzire. Il pot cupla cu unul nou?

Da. Se face conexiunea la instalatia de incalzire existenta daca este posibil, iar in caz contrar se poate monta un boiler suplimentar.

Prin intermediul http://panouri-solare-preturi.com puteti sa fiti in contact cu ultima tehnologie de incalzire cu ajutorul energiei solare. Folositi formularul de contact CONTACT pentru a intra in legatura cu o echipa de profesionisti in domeniul panourilor solare.

Puteti alege un model de panouri solare si accesorii pentru locuinta dvs eco. Multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>